Xella og Benée Huse i front med bæredygtig håndtering af byggeaffald
Lagt på VVSworld.dk den 28-06-2013 af webmaster
Benée Huse gør noget ved bæredygtigheden i byggeriet nu i forhold til, hvordan affaldet fra samtlige byggepladser håndteres. Samarbejde med Xella, verdens førende leverandør af byggematerialer i porebeton og kalksandsten til vægkonstruktioner, sikrer optimering af ressourcerne.
Benée Huse har hovedfokus på Bæredygtigheden i 2013. For det innovative firma, der har hovedsæde i Tilst ved Aarhus, og som bygger over hele landet, er omdrejningspunktet at få bæredygtigheden ind i alle aspekter af byggeriet der skal værnes om miljøet og CO2 belastningen skal ned.
At skabe uden at skade
Opførslen af et familiehus i normal størrelse kaster op mod 10 tons affald af sig. Benée Huse har fremgang det bliver ikke kun til rigtig mange nybyggede huse, men også til rigtig meget byggeaffald. Samarbejdet med Xella gør, at alt spild i forbindelse med porebeton fremadrettet undgås. Spildmaterialet genbruges som komponenter til sand og produktion af granulat til gavn for miljøet på Xella fabrikken Wedel ved Hamborg. Det er muligt at skabe uden at skade. Klaus Benée forklarer: Vores strategi er at tænke bæredygtighed ind i alt, vi beskæftiger os med, og når det gælder håndteringen af affaldet fra byggepladsen, så er der rigtig meget at hente i forhold til miljøet. Derfor tager vi nu dette skridt sammen.
Klimabeskyttelse OG økonomisk udvikling
Hos Xella er klimabeskyttelse og økonomisk udvikling ikke modstridende behov. Omdrejningspunktet er ressourceoptimering på alle fronter. For byggegiganten, der sælger elementer til byggeri i 30 lande verden over, er det ikke længere kun et spørgsmål om at genbruge byggematerialer i egen produktcyklus. Xella forsker i at minimere CO2, og har med sit genanvendelsesprojekt ecoloop, formået at udvinde energi i form af gas fra restmaterialer. Ecoloop projektet testes. På sigt kan det levere energi til en mindre landsby.
Banebrydende innovation med Benée
Xellas Ytong Energy+ er certificeret af EPEA, den internationale Cradle to Cradle organisation og Xella har vundet den prestigefyldte tyske Innovationspris for Klima og Energi. Om organisationens målsætning forklarer CEO, Niels Jørgen Pallesen, Xella Danmark: Affald betragtes som føde for videre proces; vi genanvender og arbejder med innovation, der lever op til Vugge-til-vugge principperne. Med Benée samarbejdet går vi foran, og skaber nye bæredygtige løsninger. Projektet i Nyborg, hvor Benée Huse går i front og opfører Det foranderlige hus i samarbejde med Henning Larsen Architects, GXN og Realdania, bliver banebrydende. Vi ser store fremtidsperspektiver for det CO2 neutrale hus i det projekt - Ja, vi håber på, at mange af tankerne fra projektet kan blive indregnet i den fremtidige bedømmelse af byggevare, og alt det nye vil vi gerne være en innovativ del af, siger Niels Jørgen Pallesen.
Morgendagens byggeri er holistisk
Xella og Benée sætter byggeaffaldshåndteringen i et helt nyt perspektiv; der skabes dokumenteret bæredygtighed, som er i stigende fokus hos arkitekter, bygherrer og slutkunder. Indenfor traditionel håndtering af byggeaffald deponerer man på en fyldplads efter strenge deponeringsregler, der bl.a. tager højde for, at der ikke sker udsivning af skadelige stoffer til grundvandet eller i luften. Hos Xella og Benée ser man frem til at flytte grænserne for bæredygtighed og til at komme skridtet nærmere mod CO2 neutralitet.
For yderligere information kontakt:
Klaus Benée, Benée Huse, mobil 27 11 00 97
Niels Jørgen Pallesen, CEO Xella Scandinavia, mobil 41 41 79 09
Vedhæftet foto af Niels Jørgen Pallesen og Klaus Benée
Om: Vugge-til-vugge
Principperne bag Cradle-to-cradle blev udviklet af Dr. Michael Braungart, der er kemiker og har en fortid i Greenpeace, og arkitekten William McDonough. Principperne går på at designe produkter og processer, så det afffald, der genereres i stedet for at belaste miljøet, bliver omdannet til næringsstoffer for fremtidige generationer, til råmaterialer og til levende organismer. Det vil sige; enten som biologiske eller som tekniske næringsstoffer alt afhængig af sammenhængen.
Om: Projektet i Nyborg: Det foranderlige hus
Benée Huses første og meget konkrete opgave er samarbejdet med Henning Larsen Architects, GXN og Realdania Byg A/S med projektet: Mini co2 husene i Nyborg. Se mere her: http://www.realdaniabyg.dk/projekter/minico2-husene/hus-4-det-foranderlige-hus
I Nyborg skal Benée Huse A/S opføre det foranderlige hus et spændende udviklingsprojekt med fremtidsvisionen om en CO2 neutral løsning på husets livscyklus fra vugge-til-vugge gældende for produktion af materialer, for hus, drift og for nedbrydning / genanvendelse.
Om: Xella
Xella koncernen har knapt 7000 medarbejdere, mere end 90 fabrikker i 19 lande og salgsorganisationer i over 30 lande verden over. Xella International har en række prisbelønnede kvalitetsmærker: Fermacell, Aestuver, Silka, Ytong, Ytong Multipor, Hebel og Fels. Se mere på: www.xella.dk
Om: Benée Huse
Benée Huse er stiftet af Klaus Benée, der med 25 års erfaring i byggebranchen, i 2006 valgte at skabe sit eget byggefirma. Benée Huse opfører forskellige hustyper og har stort fokus på bæredygtighed og innovativ tænkning i byggeriet. Se mere på: www.benee-huse.dk